Συνταγή Χριστουγέννων

ΤΣΙΡΛΑΔΙΑ

Πλύνομε καλά την κεφαλή και τα πόδια και τα βάζομε να βράζουν. Ξαφρίζομε και άμα ψηθεί τα βγάζομε. Βάζομε ένα ασπράδι του αυγού στο ζουμί για να καθαρίσει και να γίνει διαυγές. Σιρώνομε το ζουμί, ξεκοκαλίζομε την κεφαλή και την κόβομε σε μικρά κομμάτια. Βάζομε το ζουμί στο τσικάλι που πρέπει να είναι περίπου 7 φλιτζάνες, το λεμόνι το ξίδι και τα μπαχαρικά. Μόλις πάρει βράση βάζομε το κρέας το αφηνομε για πολύ λίγο το κατεβάζομε το μοιράζομε σε μπώλ.

ΥΛΙΚΑ

1  κεφαλή χοιρινή & τα πόδια

2   φλιτζάνες λεμόνι

1/2 φλιτζανάκι ξίδι λευκό πιπέρι κύμινο & ξύσμα από λεμόνια και πορτοκάλια