20.05.2024 - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ» ΜΕ CPV: 44211000-2 ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ 20.05.2024 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. ΣΟΧ 1/2024 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 08.05.2024 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΦΑΝΕΡΗΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΜΠΩΚΟΥ ΜΑΣΚΑΛΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 02.05.2024 - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ 294.287,91€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ Α.Κ.Ο.Μ.Μ. – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α » 30.04.2024 - Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΦΩΤΙΣΕ «ΜΠΛΕ» ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΥΧΗΣ 18.04.2024 - ΕΠΙΣΚΕΨΗ DR. GHASSAN KHALIL ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ UNICEF ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 17.04.2024 - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 04.04.2024 - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΑΓΑΠΗ»
21 Μαΐου 2024
12.74 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΝέα - Ανακοινώσεις
Η ομάδα Ρομποτικής Ανωγείων κερδίζει το 1ο ειδικό βραβείο Μηχανικής στην κατηγορία excibition στην πρώτη Ολυμπιάδα Ρομποτικής ¨Minoan Robotsports Competition Global Olympiad¨.

Η ομάδα  Ρομποτικής  Ανωγείων με παιδιά ηλικίας 9-12 ετών ,διαγωνίστηκε στην  Ολυμπιάδα Ρομποτικής  Minoan Robotsports Competition Global Olympiad 

στο Ηράκλειο 7-10 Απριλίου στην κατηγορία excibition και πήρε την πρώτη θέση  ειδικό βραβείο Μηχανικής.  Η ομάδα με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Μυρσίνης Σταυρακάκη παρουσίασαν δύο projects ,ένα βοηθό τάξης και ένα βοηθό αγορών Super Market,αποσπώντας ξεχωριστή διάκριση.

 

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού Δήμου Ανωγείων λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2022 τρία τμήματα ρομποτικής υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων με εκπαιδεύτρια την κ.Μυρσίνη Σταυρακάκη.

Τα προγράμματα εκπαιδευτικής  ρομποτικής παρέχουν μια πολύτιμη αύξηση ενδιαφέροντος και συμμετοχής των παιδιών στην επιστήμη, στην τεχνολογία, στην μηχανική και στα μαθηματικά. Συνδυάζονται  έρευνα και παιχνίδι, μάθηση και διασκέδαση ενώ η συγκέντρωση που επιτυγχάνεται μέσα από το παιχνίδι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των παιδιών μπορεί να λειτουργήσει και θεραπευτικά σε αρκετές περιπτώσεις.

Πρόκειται για μία δραστηριότητα που εξαιτίας της πανελλήνιας έλλειψης διαθεσιμότητας για αγορά  εκπαιδευτικού υλικού Lego η Κοινωνική Υπηρεσία αντιμετώπισε δυσκολίες στο ξεκίνημα της. Ωστόσο οι ομάδες λειτούργησαν χάριν  της πίστης στο εγχείρημα από το Δήμο Ανωγείων και την κα. Σταυρακάκη.  Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για αρκετούς μήνες στηριζόμενο στον εξοπλισμό που παραχωρήθηκε από το Kέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και επιστημών Κρήτης “Robotic & Science Academy και την EduACT .   Τέτοιες κινήσεις από εκπαιδευτικούς φορείς που προτάσσουν τα οφέλη της εκπαίδευσης στα παιδιά από το προσωπικό και επαγγελματικό τους κέρδος πρέπει να αναγνωρίζονται και αξίζουν συγχαρητηρίων.Tόσο ο φορέας υλοποίησης όσο και τα παιδιά τους ευχαριστούν θερμά.

Βασικός  χορηγός και αρωγός στην συνέχεια της προσπάθειας αυτής  είναι η  Eταιρεία  Motor Οil  του ομίλου Βαρδινογιάννη η οποία ανέλαβε τον πλήρη εξοπλισμό των τμημάτων Ρομποτικής της Κοινωνικής Υπηρεσία ,το Μάρτιο του 2023 με την προμήθεια  10 τεμαχίων εκπαιδευτικού υλικού lego.

 Η δωρεά αυτή δίνει μία νέα ώθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία συμβάλλοντας  στην ανανέωση του  ενδιαφέροντος των μαθητών μας και επιτρέποντας ακόμα και την δημιουργία επιπλέον ομάδων στο μέλλον.    

 

Η ρομποτική ως εκπαιδευτική δραστηριότητα για τα παιδιά είναι πλέον πραγματικότητα στο Δήμο Ανωγείων και ελπίζουμε η τοπική κοινότητα να συνεχίζει να αγκαλιάζει αυτή τη δράση δίνοντας ευκαιρίες στους μαθητές να αγαπήσουν τη γνώση μέσα από νέες τεχνολογίες και πρακτικές. 

Περισσότερα σε Νέα - Ανακοινώσεις
20/05/2024
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ…
20/05/2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. ΣΟΧ 1/2024 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ…
08/05/2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΦΑΝΕΡΗΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ…
02/05/2024
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ 294.287,91€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ…
30/04/2024
Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΦΩΤΙΣΕ «ΜΠΛΕ» ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ…
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου