26.09.2023 - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 20.09.2023 - Δελτίο Τύπου για την 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 13.09.2023 - 13-09-2023 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΦΑΝΕΡΗΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΣΕ ΠΑΡΟΧΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ Η/Ο ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ/ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΒΑΣΕΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (Σ.Φ.Η.Ο.) 31.08.2023 - Σχολικό παζάρι του Χαμόγελου του Παιδιού 30.08.2023 - ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΔΥΟ (2) ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 30.08.2023 - ΄Ένταξη του έργου με τίτλο «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Κτίριο του Α.Κ.Ο.Μ.Μ. – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.» στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD – LEADER 28.08.2023 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤ. 4482/1-8-2022 (ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ) 09.08.2023 - Υπογράφηκε η Σύμβαση  μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και των αναδόχων μελετητών για τα πρώτα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.
27 Σεπτεμβρίου 2023
23 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΝέα - Ανακοινώσεις
Η ομάδα Ρομποτικής Ανωγείων κερδίζει το 1ο ειδικό βραβείο Μηχανικής στην κατηγορία excibition στην πρώτη Ολυμπιάδα Ρομποτικής ¨Minoan Robotsports Competition Global Olympiad¨.

Η ομάδα  Ρομποτικής  Ανωγείων με παιδιά ηλικίας 9-12 ετών ,διαγωνίστηκε στην  Ολυμπιάδα Ρομποτικής  Minoan Robotsports Competition Global Olympiad 

στο Ηράκλειο 7-10 Απριλίου στην κατηγορία excibition και πήρε την πρώτη θέση  ειδικό βραβείο Μηχανικής.  Η ομάδα με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Μυρσίνης Σταυρακάκη παρουσίασαν δύο projects ,ένα βοηθό τάξης και ένα βοηθό αγορών Super Market,αποσπώντας ξεχωριστή διάκριση.

 

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού Δήμου Ανωγείων λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2022 τρία τμήματα ρομποτικής υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων με εκπαιδεύτρια την κ.Μυρσίνη Σταυρακάκη.

Τα προγράμματα εκπαιδευτικής  ρομποτικής παρέχουν μια πολύτιμη αύξηση ενδιαφέροντος και συμμετοχής των παιδιών στην επιστήμη, στην τεχνολογία, στην μηχανική και στα μαθηματικά. Συνδυάζονται  έρευνα και παιχνίδι, μάθηση και διασκέδαση ενώ η συγκέντρωση που επιτυγχάνεται μέσα από το παιχνίδι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των παιδιών μπορεί να λειτουργήσει και θεραπευτικά σε αρκετές περιπτώσεις.

Πρόκειται για μία δραστηριότητα που εξαιτίας της πανελλήνιας έλλειψης διαθεσιμότητας για αγορά  εκπαιδευτικού υλικού Lego η Κοινωνική Υπηρεσία αντιμετώπισε δυσκολίες στο ξεκίνημα της. Ωστόσο οι ομάδες λειτούργησαν χάριν  της πίστης στο εγχείρημα από το Δήμο Ανωγείων και την κα. Σταυρακάκη.  Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για αρκετούς μήνες στηριζόμενο στον εξοπλισμό που παραχωρήθηκε από το Kέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και επιστημών Κρήτης “Robotic & Science Academy και την EduACT .   Τέτοιες κινήσεις από εκπαιδευτικούς φορείς που προτάσσουν τα οφέλη της εκπαίδευσης στα παιδιά από το προσωπικό και επαγγελματικό τους κέρδος πρέπει να αναγνωρίζονται και αξίζουν συγχαρητηρίων.Tόσο ο φορέας υλοποίησης όσο και τα παιδιά τους ευχαριστούν θερμά.

Βασικός  χορηγός και αρωγός στην συνέχεια της προσπάθειας αυτής  είναι η  Eταιρεία  Motor Οil  του ομίλου Βαρδινογιάννη η οποία ανέλαβε τον πλήρη εξοπλισμό των τμημάτων Ρομποτικής της Κοινωνικής Υπηρεσία ,το Μάρτιο του 2023 με την προμήθεια  10 τεμαχίων εκπαιδευτικού υλικού lego.

 Η δωρεά αυτή δίνει μία νέα ώθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία συμβάλλοντας  στην ανανέωση του  ενδιαφέροντος των μαθητών μας και επιτρέποντας ακόμα και την δημιουργία επιπλέον ομάδων στο μέλλον.    

 

Η ρομποτική ως εκπαιδευτική δραστηριότητα για τα παιδιά είναι πλέον πραγματικότητα στο Δήμο Ανωγείων και ελπίζουμε η τοπική κοινότητα να συνεχίζει να αγκαλιάζει αυτή τη δράση δίνοντας ευκαιρίες στους μαθητές να αγαπήσουν τη γνώση μέσα από νέες τεχνολογίες και πρακτικές. 

Περισσότερα σε Νέα - Ανακοινώσεις
26/09/2023
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ…
20/09/2023
Δελτίο Τύπου για την 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
13/09/2023
13-09-2023 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΦΑΝΕΡΗΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ…
31/08/2023
Σχολικό παζάρι του Χαμόγελου του Παιδιού
30/08/2023
ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΔΥΟ (2) ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ…
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου