18 Απριλίου 2024
12.74 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΥπηρεσία
Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού

Η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ανωγείων δημιουργήθηκε με το νέο πρόγραμμα «Καλλικράτης» όπου πολλές αρμοδιότητες των Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας της Νομαρχίας και της Περιφέρειας μεταφέρθηκαν στους Δήμους .

Παράλληλα συνεχίζει να ενσωματώνει τις δράσεις του πρώην ΚΑΠΗ και της Κοινωνικής Μέριμνας που αφορούν  την φροντίδα της Τρίτης ηλικίας  και των  ευπαθών  ομάδων  του πληθυσμού και  τον Παιδικό Σταθμό.

Είναι μια υπηρεσία πολυδιάστατης παρέμβασης και σκοπός της  είναι   η παροχή υπηρεσιών :

σε ειδικές ή γενικές πληθυσμιακές ομάδες σε όλους όσους αντιμετωπίζουν καταστάσεις που απαιτείται άμεσα κοινωνική παρέμβαση σε όλους όσους απαιτείται  παραπομπή σε αρμόδιους φορείς σε φορείς, συλλόγους και υπηρεσίες όπως: σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, εθελοντικές ομάδες, ΜΚΟ, Δημόσιους ή Δημοτικούς Φορείς με τους οποίους αναπτύσσονται συνεργασίες με στόχο την πρόληψη ή και την αντιμετώπιση θεμάτων ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού είναι αρμόδιο για το σχεδιασμό   και την  εφαρμογή :

  • της κοινωνικής πολιτικής,
  • των πολιτικών ισότητας των φύλων
  • την προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας
  • την προώθηση και ρύθμιση ζητημάτων αγωγής σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,
  • την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης,  
  • το σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς.

Στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας Πολιτισμού παρέχονται :

κοινωνικές υπηρεσίες ,νοσηλευτικές ,φυσιοθεραπεία, οικογενειακή βοήθεια , τόσο στο χώρο που λειτουργούν τα γραφεία ,   όσο και κατ οίκον, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των εξυπηρετούμενων και την διατήρηση των ίδιων και των οικογενειών τους στον κοινωνικό ιστό.

Η Κοινωνική Υπηρεσία είναι πάντα δίπλα στους Δημότες τηρώντας το απόρρητο και σεβόμενη την προσωπικότητα του κάθε ατόμου…

Υπηρεσίες Δήμου