20.05.2024 - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ» ΜΕ CPV: 44211000-2 ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ 20.05.2024 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. ΣΟΧ 1/2024 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 08.05.2024 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΦΑΝΕΡΗΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΜΠΩΚΟΥ ΜΑΣΚΑΛΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 02.05.2024 - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ 294.287,91€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ Α.Κ.Ο.Μ.Μ. – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α » 30.04.2024 - Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΦΩΤΙΣΕ «ΜΠΛΕ» ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΥΧΗΣ 18.04.2024 - ΕΠΙΣΚΕΨΗ DR. GHASSAN KHALIL ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ UNICEF ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 17.04.2024 - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 04.04.2024 - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΑΓΑΠΗ»
21 Μαΐου 2024
12.74 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΝέα - Ανακοινώσεις
ΠΑΣΧΑ Στ’ Ανώγεια «Ζήστε ένα Ξεχωριστό Ανοιξιάτικο Τριήμερο το ΠΑΣΧΑ στ’ Ανώγεια»

Εδώ μπορείτε να βιώσετε ένα μοναδικό τριήμερο αγαλλίασης. Να εκφράσετε σε υψηλούς τόνους τα αισθήματα του πένθους και της λύπης, της χαράς της ευφορίας και της ελπίδας.

Το τριήμερο του Πάσχα στ΄ Ανώγεια προσφέρει στον επισκέπτη το ξάφνιασμα μιας μυσταγωγίας, με θρησκευτικά και λαϊκά δρώμενα της μεγάλης τοπικής παράδοσης.

«Ζήστε μοναδικές λυτρωτικές εμπειρίες»

Μετά την τελετή της Σταύρωσης του Χριστού, που κοπέλες ψάλλουν τα μοιρολόγια της Παναγιάς, την Μεγάλη Πέμπτη παρακολουθήστε την αναπαράσταση της αποκαθήλωσης και της Ταφής Του.

Πάρετε μέρος στο στολισμό των επιταφίων και ζήστε την ξεχωριστή κατανυκτική ατμόσφαιρα των θρήνων σε κάθε ενορία.

Ανάψτε το κερί σας στην μνήμη των οικείων νεκρών σας.

Πάρτε μέρος στην περιφορά των επιταφίων στα σοκάκια του χωριού και γίνεται μάρτυρες ενός μοναδικού εθίμου, της εισόδου του Σταυρού μέσα στα Σπίτια.

Θα γίνετε μέλος της πάνδημης χορωδίας για την «ζωή εν τάφω»  μέσα στην ατμόσφαιρα της ανοιξιάτικης νύκτας.

Περάστε γονυπετείς κάτω από τον επιτάφιο.

«Ελάτε το Πάσχα στ’ Ανώγεια»

Οι μικρές εκδρομές και οι περίπατοι στην πανέμορφη φύση του Ψηλορείτη θα σας προσφέρουν αξέχαστες ανοιξιάτικες εικόνες.

Το Μεγάλο Σάββατο όλο το χωριό βρίσκεται σε κίνηση προετοιμασίας για την υποδοχή της μεγάλης νύχτας της Ανάστασης.

Πρωί – πρωί σε ειδικά επιλεγμένα σημεία κάθε ενορίας, στο Περαχώρι, στον Αϊ Γιάννη, στον Αϊ Γιώργη στον Λαγγό,  στο Μετόχι και στα Σείσαρχα, νέοι και παιδιά αμιλλώνται ποιος θα «χτίσει» το πιο ψηλό κυλινδρικό οικοδόμημα με θάμνους που συγκεντρώνουν από το βουνο μέρες πριν.

Το εύφλεκτο αυτό οικοδόμημα, είναι ο «Ορφανός» ή «Αρφανός», η συμβολοποίηση του Ιούδα, του περιφρονημένου, του παραμελημένου και αποδιοπομπαίου προδότη του Χριστού.

Το απόγευμα σε κάθε γειτονιά θα στηθούν οι «στερμενιές» για τα «οφτά». Ένας σωρός ξύλα και ολόγυρα σούβλες με «γουλίδια κρέας», «γαρδούμια», «σπληνογάρδουμα» και «μενούζες». Μπορείτε και εσείς με την βοήθεια των ντόπιων να στήσετε την δική σας «στερμενιά».

Την ώρα που οι παπάδες ψάλλουν το «Χρηστός Ανέστη» οι νέοι βάζουν φωτιά στους «ορφανούς».

Όλος ο τόπος καταυγάζει από λυτρωτικό Αναστάσιμο Φως. Στ’ Ανώγεια οι ουρανομήκεις φλόγες των ορφανών δηλώνουν διαχρονικά την ελευθερία πνεύματος της κοινωνίας.

Γύρω από τις «στερμενιές» στήνεται ένα εύθυμο φαγοπότι, όπου όλοι είναι καλοδεχούμενοι και το γλέντι κρατάει μέχρι τις πρωινές ώρες της Λαμπρής.

Όταν φεύγετε από τα Ανώγεια, νοιώθετε αναβαπτισμένοι μέσα στις εναλλαγές έντονων συναισθημάτων, λυτρωμένοι….

Με ανανεωμένο το κουράγιο και την αισιοδοξία σας, με νέες δυνάμεις για τις μικρές καθημερινές μάχες της ζωής

Γι’ αυτό το Τριήμερο ΠΑΣΧΑ στ’ Ανώγεια είναι Ξεχωριστό

Περισσότερα σε Νέα - Ανακοινώσεις
20/05/2024
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ…
20/05/2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. ΣΟΧ 1/2024 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ…
08/05/2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΦΑΝΕΡΗΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ…
02/05/2024
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ 294.287,91€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ…
30/04/2024
Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΦΩΤΙΣΕ «ΜΠΛΕ» ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ…
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου