12 Ιουνίου 2021
21.28 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΠρόσωπα
Λουδοβίκος
Τηλέφωνο: 6981058409Fax: 1234567890Email: aliatsos13@gmail.comΙδιότητα: Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου

Λουδοβίκος των Ανωγείων – Γιώργης Δραμουντάνης

Γεννήθηκα στην Κρήτη, σε ένα χωριό του Ψηλορείτη, τα Ανώγεια! Το χειμώνα τον θυμάμαι λευκό. Θάλασσα είδα πρώτη φορά στα 11 μου χρόνια. 

Από τότε που θυμούμαι τον εαυτό μου, ήθελα να κάνω ζωγραφική και άρχισα με το πιο κατάλληλο τρόπο: σπουδάζοντας στην ΑΣΣΟΕ, οικονομικά. Έφτασα μεν στο πτυχίο, μα δεν με καταδέχτηκε ποτέ. 

Το 1979 γνωρίζομαι με το Μάνο Χατζιδάκι στα Ανώγεια, τα οποία είχε επιλέξει για τις Μουσικές Γιορτές, που για σειρά ετών οργάνωνε. Με ακούει να τραγουδώ ένα βράδυ με το μαντολίνο και τους φίλους μου και την άλλη μέρα δίνει το τηλέφωνό του με το “Χατζιδάκις”, γραμμένο με δύο “γιώτα”. Τον ρώτησα γιατί, και μου είπε πως τα “ήτα” τον παχαίνουν! Εκείνος, με έμαθε πώς να κάνω ζωγραφική γράφοντας τραγούδια από τότε μέχρι σήμερα!

Προσωπική δισκογραφία:

  • Μοιρολόγια (1985)
  • Ο Έρωτας στην Κρήτη Είναι Μελαγχολικός (1988)
  • Ο Χαίνης (1990)
  • Το Μεϊντάνι (1993)
  • Χαρματούσσα (1995)
  • Η Πύλη της Αμμου (1997)
  • Το Όχι Αποκοιμήθηκε στην Αγκαλιά του Ναι (1999)
  • Άνοιξα μανταρίνι και σε θυμήθηκα (2001)
  • Η γιορτή των ανέμων (2003)
  • Ηράκλειο τεχνητή του γέλιου με αγνά υλικά (2004)
  • Μπιτ μπαζάρ (2004)
  • Γκρεμό δεν έχουν τα πουλιά (2006)
  • Ποια πάθη αποτέλεσμα τον έρωντα (2008)
  • Το τελευταίο τραγούδι (2009)
  • Το βλέμμα θέλει δύο μ 2014)

Υπηρεσίες Δήμου