26.09.2023 - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 20.09.2023 - Δελτίο Τύπου για την 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 13.09.2023 - 13-09-2023 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΦΑΝΕΡΗΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΣΕ ΠΑΡΟΧΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ Η/Ο ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ/ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΒΑΣΕΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (Σ.Φ.Η.Ο.) 31.08.2023 - Σχολικό παζάρι του Χαμόγελου του Παιδιού 30.08.2023 - ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΔΥΟ (2) ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 30.08.2023 - ΄Ένταξη του έργου με τίτλο «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Κτίριο του Α.Κ.Ο.Μ.Μ. – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.» στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD – LEADER 28.08.2023 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤ. 4482/1-8-2022 (ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ) 09.08.2023 - Υπογράφηκε η Σύμβαση  μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και των αναδόχων μελετητών για τα πρώτα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.
27 Σεπτεμβρίου 2023
23 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΔελτία Τύπου
Αντιπυρική προστασία αρχαιολογικών χώρων

Στο πλαίσιο του συντονισμού των συναρμόδιων φορέων για την πρόληψη του κινδύνου πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκε  στην έδρα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κοινή σύσκεψη την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 και ώρα 17:00΄ με θέμα: «Αντιπυρική προστασία αρχαιολογικών χώρων»  .

Στην σύσκεψη  συμμετείχαν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο κ. Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ο κ. Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, ο κ. Ευάγγελος Τουρνάς, Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Χρήστος Λάμπρης, Αντιστράτηγος, Επιτελάρχης Π.Σ., Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι. 

Στην κοινή αυτή σύσκεψη η Κρήτη εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και από τους Δημάρχους Παναγιώτη Σημαντηράκη, Δήμαρχος Χανίων, Ιωάννη Σέγκο, Δήμαρχο Χερσονήσου, Βασίλειο-Γεώργιο Λαμπρινό, Δήμαρχο Ηρακλείου, Γρηγόριο Νικολιδάκη, Δήμαρχο Φαιστού, Γεώργιο Ζερβάκη, Δήμαρχο Σητείας και Σωκράτη Κεφαλογιάννη, Δήμαρχος Ανωγείων. 

Επίσης στη κοινή σύσκεψη συμμετείχαν και Δήμαρχοι περιοχών με σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους όπως ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, ο Δήμαρχος Επιδαύρου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου και ο  Δήμαρχος Δελφών. 

Ο Δήμαρχος Ανωγείων για το θέμα της σύσκεψης δήλωσε: 

«Εν’ όψη της προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2023 με σκοπό την καλύτερη θωράκιση των αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικών μνημείων έναντι των κινδύνων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της, είναι άκρως σημαντική η ενημέρωση και ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων και ιδιαίτερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η συνδρομή όλων είναι αναγκαία για την άμεση λήψη βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων σε περιοχές ευθύνης του εκάστοτε Δήμου, στους οποίους βρίσκονται συγκεκριμένοι αρχαιολογικοί χώροι.

Στον Δήμο μας υπάρχουν δύο από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης όπως το σπουδαίο Ιδαίο Άντρο σε υψόμετρο 1.540 μ. και το ανάκτορο της Ζωμίνθου στα 1.240 μ.

Πρόσφατα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού η Ζώμινθος συμπεριλήφθηκε στα  σπουδαία Μινωικά Ανακτορικά Κέντρα της Κρήτης που προτάθηκαν για ένταξη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. 

Η Ζώμινθο αποτελεί το υψηλότερο μινωικό ανάκτορο στην Κρήτη και αποτελούσε τον ενδιάμεσο σταθμό των προσκυνητών κατά την επίσκεψη τους στο Ιδαίο Άντρο»

Περισσότερα σε Δελτία Τύπου
26/09/2023
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ…
20/09/2023
Δελτίο Τύπου για την 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
30/08/2023
ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΔΥΟ (2) ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ…
30/08/2023
΄Ένταξη του έργου με τίτλο «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Κτίριο…
09/08/2023
Υπογράφηκε η Σύμβαση  μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και…
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου