26 Φεβρουαρίου 2024
18.55 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΔελτία Τύπου
Απάντηση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το θέμα της σύνθεσης της Οικονομικής Επιτροπής

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες αναφορικά με το θέμα που ετέθη σχετικά με την νομιμότητα λήψης αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής.

Η σχετική απόφαση του ΣτΕ, δεν έχει εκδοθεί ακόμα και επομένως και σήμερα ισχύει η υφιστάμενη νομοθεσία, αναφορικά με την σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και του Δήμου Ανωγείων.

Για σοβαρά θέματα, των οποίων η αρμοδιότητα λήψης απόφασης, βάση νόμου, ανήκουν στην Οικονομική Επιτροπή, τα παραπέμπουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για άρση κάθε αμφισβήτησης, ούτως η άλλως.

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας που συμμετέχουμε, ότι έχουν μεταφερθεί πολλές αρμοδιότητες των Δημοτικών Συμβουλίων στις Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων, πράγμα το οποίο δεν συνάδει με το ύφος και τον τρόπο άσκησης δημοκρατίας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θετικό σημείο για το Δήμο μας ό, τι οι αποφάσεις λαμβάνονται είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε στην Οικονομική Επιτροπή με ευρεία πλειοψηφία πράγμα που καταδεικνύει το υψηλό αίσθημα ευθύνης όλων των συμβούλων, στα καθήκοντα μας. Έτσι θα συνεχίσουμε να ενεργούμε προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών.

Μόλις υπάρξει το θεσμικό πλαίσιο σύνθεσης της Οικονομικής Επιτροπής από το Υπουργείο Εσωτερικών, αφού εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, ο Δήμος θα είναι σε θέση να το εφαρμόσει.

Η σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής για τον Δήμο Ανωγείων έχει την ίδια αναλογία, τόσο με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, όσο και με το προηγούμενο σύστημα, που θεσμοθετήθηκε απο τον “Κλεισθένη” αλλά το οποίο δεν ίσχυσε λόγω αλλαγής του νόμου. 

Δήμος Ανωγείων

Περισσότερα σε Δελτία Τύπου
11/01/2024
Ορισμός άμισθου αντιδημάρχου στο Δήμο Ανωγείων και συγκρότηση Επιτροπών Καταγραφής…
09/01/2024
Εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και εκλογή της πενταμελούς…
03/01/2024
Υπογραφή Σύμβασης για την εκπόνηση «Μελετών Επέκτασης – Αναβάθμισης Σχολικού…
28/12/2023
Τελετή ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ανωγείων για…
12/12/2023
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου