18 Απριλίου 2024
12.74 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΔελτία Τύπου
Αποδοχή δωρεάς της Κωστάντζας Σμπώκου -Κωνσταντακοπούλου από το Δήμο Ανωγείων

” Αποδοχή δωρεάς της Κωστάντζας Σμπώκου -Κωνσταντακοπούλου προς Δήμος Ανωγείων “

Με σεβασμό και ευγενή συναισθήματα, η δημοτική αρχή και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ανωγείων, αποδέχονται τη δωρεά της Κωστάντζας Σμπώκου -Κωνσταντακοπούλου, η οποία εκφράζοντας την επιθυμία του πατέρα της Γιάννη Σμπώκου και θέλοντας να τιμήσει τόσο τον ίδιο όσο και την γιαγιά της Αγάπη και τον παππού της Βασίλη Σμπώκο, προχώρησε σε δωρεά ακινήτου στη θέση Περαχώρι.
Πρόκειται για πράξη με κοινωνικές προεκτάσεις δεδομένου ότι η δωρεά ενός ακινήτου, πραγματοποιείται με την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθεί από το Δήμο Ανωγείων, ως χώρος εκθέσεως παραδοσιακών προϊόντων υφαντουργίας ή και χώρος εκμάθησης της τέχνης της υφαντουργίας. Η δωρεά αφορά σε πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή, προς το Δήμο Ανωγείων, ενός ακινήτου στη θέση Περαχώρι, επί του οποίου υφίσταται οικοδομή αποτελούμενη από ισόγειο (καταστήματα) εμβαδού 108,97 τ.μ και πρώτο όροφο (εργαστήριο) εμβαδού 106,30 τ.μ.
Οι Ανωγιανοί, επί σειρά ετών, αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη τους για τον τόπο καταγωγής τους, επιθυμώντας να προσφέρουν κομμάτι της δικής τους ζωής προς το κοινό καλό της Ανωγιανής κοινωνίας. Η αγαπημένη μας Κωστάντζα, με τη συγκεκριμένη δωρεά και όλων όσων η δημοτική αρχή επιμεληθεί επί του ακινήτου της δωρεάς, από κοινού, αποδίδοντας τιμή προς τον πατέρα της και διατηρώντας τη μνήμη των γονέων του Βασίλη και Αγάπη, συμβάλει στο να υπογραμμιστεί η σημασία της πολιτιστικής ταυτότητας και κληρονομιάς των Ανωγείων.
Με ειλικρινή και έμπρακτη ένδειξη σεβασμού για την πορεία της οικογένειας, με την δωρεά αυτή, η Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου θέλει να κρατήσει ζωντανή την αφετηρία της επιχειρηματικής τους πορείας που δεν είναι άλλη από το πρώτο εργαστήρι υφαντουργίας της οικογένειας Σμπώκου στα Ανώγεια. Η πορεία της οικογένειας Σμπώκου συνεχίστηκε και συνδέθηκε με τον τουρισμό, με τον Γιάννη Σμπώκο να παίρνει την σκυτάλη και να δημιουργεί μια από τις σημαντικότερες ξενοδοχειακές εταιρείες της Κρήτης όπου η αυθεντική κρητική φιλοξενία, και ο πολιτισμός μας έχουν την πρώτη θέση.

Ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, σε δήλωσή του ανέφερε ότι: «Αποδεχόμενος ως εκπρόσωπος του Δήμου τη συγκεκριμένη δωρεά, δεσμεύομαι προκειμένου ο Δήμος να πράξει τα απαραίτητα και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αναδειχθεί μέσω του συγκεκριμένου χώρου, η πολιτιστική παρακαταθήκη της παραδοσιακής τέχνης της υφαντουργίας των Ανωγιανών γυναικών, που τόσο μεγάλο σεβάσμιο και ιερό ρόλο διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν στα Ανώγεια, στην πλαγιά του Ψηλορείτη. Οι προσπάθειες μας ως δημοτική αρχή, τα τελευταία χρόνια για την αναγέννηση της Τέχνης της Υφαντουργίας, έχει αποδώσει καρπούς, με τη συγκεκριμένη δωρεά της κας Σμπώκου να αποτελεί μπόλιασμα για το δέντρο της πολιτιστικής κληρονομιάς με το οποίο επιθυμούμε να πλουτίσουμε το δάσος της Ανωγειανής, προσφοράς εντός και εκτός τον συνόρων της πατρίδας μας».

Περισσότερα σε Δελτία Τύπου
28/03/2024
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ
26/03/2024
Προμήθεια γεωραντάρ για τον εντοπισμό και τη χαρτογράφηση υπόγειων δομών…
26/03/2024
Δημόσια Σύμβαση παροχής υπηρεσιών ποσού 218.909,60 € Για την εκτέλεση…
11/01/2024
Ορισμός άμισθου αντιδημάρχου στο Δήμο Ανωγείων και συγκρότηση Επιτροπών Καταγραφής…
09/01/2024
Εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και εκλογή της πενταμελούς…
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου