26.09.2023 - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 20.09.2023 - Δελτίο Τύπου για την 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 13.09.2023 - 13-09-2023 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΦΑΝΕΡΗΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΣΕ ΠΑΡΟΧΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ Η/Ο ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ/ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΒΑΣΕΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (Σ.Φ.Η.Ο.) 31.08.2023 - Σχολικό παζάρι του Χαμόγελου του Παιδιού 30.08.2023 - ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΔΥΟ (2) ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 30.08.2023 - ΄Ένταξη του έργου με τίτλο «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Κτίριο του Α.Κ.Ο.Μ.Μ. – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.» στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD – LEADER 28.08.2023 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤ. 4482/1-8-2022 (ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ) 09.08.2023 - Υπογράφηκε η Σύμβαση  μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και των αναδόχων μελετητών για τα πρώτα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.
27 Σεπτεμβρίου 2023
23 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΔελτία Τύπου
Δελτίο Τύπου Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Ανωγείων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

ΣΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ TOY ΚΕΝΤΡΟY ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΆΣΥΛΟ TOY IΔΡΥΜΑTΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ

Μέρες γιορτής ,μέρες αγάπης και όπως κάθε χρόνο η Κοινωνική Υπηρεσία βρέθηκε κοντά στους συνανθρώπους μας ιδιαίτερα στα μοναχικά άτομα αλλά και στους κοινωνικοοικονομικά ευάλωτους δημότες μας μοιράζοντας κάρτες με ευχές μαζί με παραδοσιακά γλυκίσματα και προϊόντα .

Μια υπηρεσία που είναι αφιερωμένη στον άνθρωπο, δε θα μπορούσε αυτές τις μέρες να μη σκεφτεί τους ανθρώπους που βιώνουν ιδιαίτερες δυσκολίες ειδικά όταν αυτοί είναι πρόσφυγες και μάλιστα ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά όπως αυτά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων αιτούντων Άσυλο στα Ανώγεια .

Έτσι προσκάλεσε τους ανήλικους πρόσφυγες στο χώρο της όπου τους υποδέχτηκαν ηλικιωμένες και νεώτερες γυναίκες.

Πραγματοποιήθηκε μία όμορφη εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Ανωγείων κ. Βασίλης Σμπώκος .

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς κ. Σουλτάτου Ειρήνη και κ. Θεοφανάκη Ειρήνη που αναφέρθηκαν με λίγα λόγια στο έργο της υπηρεσίας και τη σημασία της γιορτής του Πάσχα και των σχετικών εθίμων του χωριού .

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου ψυχολόγος κ. Κυβεντίδου Κική και δικηγόρος κ. Μαματζάκη Ελευθερία μίλησαν για το Κέντρο στα Ανώγεια που ήταν το πρώτο σ όλη την Ελλάδα και το μοναδικό στην Κρήτη .

Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στο πόσο το έχει αγκαλιάσει και το έχει στηρίξει η τοπική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια αλλά και πόσο αξιόλογο και σημαντικό έργο επιτελεί από το 2000 που άρχισε να λειτουργεί.

Στη συνέχεια τα παιδιά μίλησαν για τις δικές τους θρησκευτικές γιορτές, τα έθιμα , τη νηστεία, τη μετάνοια , τη συγχώρεση και την προσευχή που γίνεται στην περίοδο του Ραμαζανιού που μαζί με την αγάπη είναι έννοιες κοινές για όλες τις θρησκείες

Ακολούθησε μια όμορφη βιωματική δράση με μοίρασμα εμπειριών και γνώσεων αφού οι γυναίκες έφτιαξαν τα τσουρεκάκια του Πάσχα ενώ τα παιδιά έφτιαχναν ένα δικό τους παραδοσιακό γλυκό με ζύμη που γεύτηκε όλη η παρέα.

Όπως η αγάπη έτσι και η μουσική και ο χορός ενώνει τους ανθρώπους και γλυκαίνει τις καρδιές δίνοντας χαρά και όμορφα συναισθήματα. Με τους ήχους της λύρας και του λαγούτου , έκλεισε αυτή η πολλή όμορφη αλλά και ουσιαστική εκδήλωση.

Μέσα από αυτή τη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία να θυμηθούμε εμείς αλλά περισσότερο οι ηλικιωμένες γυναίκες το δικό τους παρελθόν ,τον δικό τους ξεριζωμό από τον τόπο τους να αναγνωρίσουν στα πρόσωπα των ανήλικων προσφύγων τα δικά τους ξεχασμένα συναισθήματα και τον πόνο..

Το βλέμμα τους αγκάλιασε μητρικά αυτά τα παιδιά και μετρίασε το αίσθημα της μοναξιάς τους. Σιγά σιγά και μέσα από την συμμετοχή στις δράσεις οι ανήλικοι άρχισαν να νιώθουν σιγουριά και να αναγνωρίζουν την ύπαρξη ειλικρινών ζεστών συναισθημάτων.

Έτσι όλοι γίναμε μία παρέα και έκλεισε πολύ ζεστά αυτή η ξεχωριστή εκδήλωση με την υπόσχεση και για άλλες κοινές δράσεις που τόσα έχουν να προσφέρουν σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά όσον αφορά την αλληλογνωριμία την κοινωνικοποίηση και την ακόμα μεγαλύτερη ενσωμάτωση των ανηλίκων στην κοινότητα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους μουσικούς Δημήτρη Ξυλούρη (Κίτρο) και τον Μανώλη Σκουλά του Κων/νου καθώς και τους μαντιναδολόγους μας Αριστείδη Χαιρέτη (Γιαλάφτη) ,Λευτέρη Μπέρκη και Σταύρο Βιτώρο οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ανταπόκριση στο κάλεσμα μας και έδωσαν κι αυτοί το δικό τους στίγμα σε μια ξεχωριστή εκδήλωση .

Παραθέτουμε τις μαντινάδες που δόθηκαν στα παιδιά σαν αναμνηστικό αυτής της όμορφης εκδήλωσης :

Ξεριζωμός σας έφερε στα σπίτια τα δικά μας

και μες τ Ανωγειανά παιδιά είστε και σεις παιδιά μας Αριστείδης Χαιρέτης

Πουλί που αφήνει τη φωλιά κι είναι κυνηγημένο

σ άλλο δεντρί τ άλλα πουλιά δε θα το λένε ξένο Λευτέρης Μπερκης

Ήντα θαρρείς ο πρόσφυγας πως θέλει για να ζήσει

το λίγο φως τσ ελπίδας του βοήθα να μη σβήσει . Λευτέρης Μπερκης

Τι άλλο πιο πολύτιμο στης ξενιτιάς το τόπο

να βρείς αγάπη και στοργή και ζέστη των ανθρώπω Αριστείδης Χαιρέτης

Η κοινωνία του χωριού σας έχει αγκαλιάσει

κι όσο θα είσαστε παέ κανείς δε θα σας βλάψει Αριστείδης Χαιρέτης

Tα βάσανά σας ειν πολλά μα είστε σ ένα τόπο

που σαν παιδιά του σας τιμά με κάθε πρέπον τρόπο Σταύρος Βιτώρος

Έχει βιώσει κατοχές και προσφυγές κατέχει

δώστε του την αγάπη σας την έγνοια σας να έχει Σταύρος Βιτώρος

Στη ζέστη γίνεται δροσιά και στην κρυγιώτη λιάζει

τ Ανωγειανό φιλότιμο κιόλα σας αγκαλιάζει Αριστείδης Χαιρέτης

Υπάρχετε στη σκέψη μας και μέσα στην καρδιά μας

και μες τ Ανωγειανά παιδιά είστε και σεις παιδιά μας

Περισσότερα σε Δελτία Τύπου
26/09/2023
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ…
20/09/2023
Δελτίο Τύπου για την 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
30/08/2023
ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΔΥΟ (2) ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ…
30/08/2023
΄Ένταξη του έργου με τίτλο «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Κτίριο…
09/08/2023
Υπογράφηκε η Σύμβαση  μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και…
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου