4 Δεκεμβρίου 2022
8.56 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΔελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ 10 ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΥΡΙΩΣΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ανώγεια, 23 Ιουνίου 2021

Δήλωση Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη για την έναρξη υλοποίησης 10 συμβάσεων αναβάθμισης κυρίως του αγροτικού δικτύου αλλά και κρίσιμων δημοτικών αξόνων προς σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος ντόπιων και επισκεπτών

«Ξεκινάνε άμεσα, έργα συνολικού προϋπολογισμού  5.609.520€ που σκοπό έχουν την αναβάθμιση και βελτίωση, με μόνιμες παρεμβάσεις, σημαντικών σημείων ενδιαφέροντος του Δήμου Ανωγείων αλλά κυρίως την αναβάθμιση του αγροτικού δικτύου προς όφελος της πρωτογενούς παραγωγής και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας.

Έχουν υπογραφή συνολικά 10 συμβάσεις σε έργα που διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση (συνολικού προϋπολογισμού 3.977.000€) και έργα που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή (συνολικού προϋπολογισμού 1.632.000€)

Τρέξαμε από την αρχή να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνέργειες με άλλους φορείς , Περιφέρεια- Δήμους- ΟΑΚ, για να καλύψουμε την δεδομένη υποστελέχωση της τεχνικής μας υπηρεσίας και παράλληλα να εξασφαλίσουμε πόρους για έργα υποδομής όπως είναι αυτά, ποσού περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ με την βοήθεια του συντοπίτη μας Υπουργού Γ. Κεφαλογιάννη.

Η προσπάθεια μας συνεχίζεται για την εξασφάλιση πρόσθετων πόρων για την ολοκλήρωση βασικών οδικών αξόνων της κτηνοτροφικής και γεωργικής μας έκτασης ώστε να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες δουλειάς των αγροτών μας και να μειώσουν τα κόστη που συνεπάγεται ένα κακό αγροτικό δίκτυο.

Επίσης έχουμε καταθέσει προτάσεις ή αναζητούμε χρηματοδότηση για την πλήρη ανακατασκευή της λιμνοδεξαμενής Γωνομιού, ώστε να αυξήσουμε τις ποσότητες άρδευσης και για την κατασκευή περίπου 7 λιμνοδεξαμενών και ομβροδεξαμενών για να καλύψουμε και τις τελευταίες ανάγκες σε ύδρευση ζώων.

Οι ενέργειες ήταν επίπονες και πολυεπίπεδες. Χρειαζόταν συντονισμός των υπηρεσιών του Δήμου μας με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες των άλλων φορέων. Όλα αυτά βασίζονται στην επίπονη προσπάθεια των στελεχών του Δήμου μας, μονίμων, συνεργατών και εποχικών αλλά και των στελεχών των άλλων φορέων τα οποία επέδειξαν αγάπη και επιμέλεια σαν να αφορά την υπηρεσία τους. Τους ευχαριστώ ειλικρινά.»

Σχετικά Έγγραφα

Περισσότερα σε Δελτία Τύπου
30/11/2022
«Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο»
04/10/2022
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
30/09/2022
ΣΥΜΒΑΣΗ για την υλοποίηση του ΕΡΓΟΥ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΧΟΛΕΙΟΥ»
26/09/2022
Συμμετοχή Δημάρχου Ανωγείων στο 10ο Συνέδριο του ΕΜΠ & ΜΚΔΕ…
20/09/2022
Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η τροποποίηση του Ο.Ε.Υ.…
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου