16 Οκτωβρίου 2021
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΔελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ 10 ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΥΡΙΩΣΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ανώγεια, 23 Ιουνίου 2021

Δήλωση Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη για την έναρξη υλοποίησης 10 συμβάσεων αναβάθμισης κυρίως του αγροτικού δικτύου αλλά και κρίσιμων δημοτικών αξόνων προς σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος ντόπιων και επισκεπτών

«Ξεκινάνε άμεσα, έργα συνολικού προϋπολογισμού  5.609.520€ που σκοπό έχουν την αναβάθμιση και βελτίωση, με μόνιμες παρεμβάσεις, σημαντικών σημείων ενδιαφέροντος του Δήμου Ανωγείων αλλά κυρίως την αναβάθμιση του αγροτικού δικτύου προς όφελος της πρωτογενούς παραγωγής και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας.

Έχουν υπογραφή συνολικά 10 συμβάσεις σε έργα που διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση (συνολικού προϋπολογισμού 3.977.000€) και έργα που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή (συνολικού προϋπολογισμού 1.632.000€)

Τρέξαμε από την αρχή να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνέργειες με άλλους φορείς , Περιφέρεια- Δήμους- ΟΑΚ, για να καλύψουμε την δεδομένη υποστελέχωση της τεχνικής μας υπηρεσίας και παράλληλα να εξασφαλίσουμε πόρους για έργα υποδομής όπως είναι αυτά, ποσού περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ με την βοήθεια του συντοπίτη μας Υπουργού Γ. Κεφαλογιάννη.

Η προσπάθεια μας συνεχίζεται για την εξασφάλιση πρόσθετων πόρων για την ολοκλήρωση βασικών οδικών αξόνων της κτηνοτροφικής και γεωργικής μας έκτασης ώστε να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες δουλειάς των αγροτών μας και να μειώσουν τα κόστη που συνεπάγεται ένα κακό αγροτικό δίκτυο.

Επίσης έχουμε καταθέσει προτάσεις ή αναζητούμε χρηματοδότηση για την πλήρη ανακατασκευή της λιμνοδεξαμενής Γωνομιού, ώστε να αυξήσουμε τις ποσότητες άρδευσης και για την κατασκευή περίπου 7 λιμνοδεξαμενών και ομβροδεξαμενών για να καλύψουμε και τις τελευταίες ανάγκες σε ύδρευση ζώων.

Οι ενέργειες ήταν επίπονες και πολυεπίπεδες. Χρειαζόταν συντονισμός των υπηρεσιών του Δήμου μας με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες των άλλων φορέων. Όλα αυτά βασίζονται στην επίπονη προσπάθεια των στελεχών του Δήμου μας, μονίμων, συνεργατών και εποχικών αλλά και των στελεχών των άλλων φορέων τα οποία επέδειξαν αγάπη και επιμέλεια σαν να αφορά την υπηρεσία τους. Τους ευχαριστώ ειλικρινά.»

Σχετικά Έγγραφα

Περισσότερα σε Δελτία Τύπου
13/10/2021
Αναστολή λειτουργίας Γυμνασίου – Λυκείου Ανωγείων
11/10/2021
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ – ΗΡΩΔΕΙΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 – ΚΡΗΤΗ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ…
01/10/2021
Συναντήσεις στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ανωγείων από…
29/09/2021
Αποστολή βοήθειας στους πληγέντες από το σεισμό στο Δήμο Μινώα…
27/09/2021
Ένας χώρος αντάξιος του Ψηλορείτη ετοιμάζεται στα Ανώγεια
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου