26 Φεβρουαρίου 2024
18.55 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΔελτία Τύπου
Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. του Δήμου Ανωγείων

Δήλωση Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη:

 «μια επίπονη διαδικασία για τα στελέχη του Δήμου μας, ολοκληρώθηκε με αίσιο τέλος την δημοσίευση στο ΦΕΚ της σχετικής τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανωγείων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη τα οποία ασχολήθηκαν επιμελώς και προσάρμοζαν τον ΟΕΥ διαρκώς, βάση όλων των νομοθετημάτων και των δυσκολιών που προ έκυπταν και δεν ήταν λίγα.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη των 3 ατόμων από τους διαγωνισμούς που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω ΑΣΕΠ, και συγκεκριμένα του ΤΕ Πολιτικού Μηχανικού και των δύο θέσεων (ΠΕ και ΤΕ διεκπεραίωσης υποθέσεων Προσωπικού)  του ΚΕΠ.

Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε την περεταίρω στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας και την επαναλειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών σε μόνιμη βάση.

 Ανοίγει επίσης ο δρόμος περαιτέρω στελέχωσης του Δήμου μας, εκτός των δύο εγκεκριμένων θέσεων (ΠΕ Οικονομικού Διοικητικού και ΤΕ Ηλεκτρολόγου Μηχανικού) που θα προσληφθούν από τον επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, με θέσεις που έχει απόλυτη ανάγκη όπως κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγου, χημικό μηχανικό και εργατοτεχνικό προσωπικό (Οδηγός, Καθαριότητας, Βοηθός χειριστής Μηχανημάτων Έργων, Τεχνικών Υδραυλικών)

Παράλληλα αναβαθμίζουμε το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών σε Διεύθυνση κάτι που θα βοηθήσει στον περεταίρω εκσυγχρονισμό των δυνατοτήτων και της λειτουργίας της Τεχνικής Υπηρεσίας. 

Ο νέος οργανισμός είναι δομημένος με τρόπο που δίνεται η δυνατότητα στο Δήμο Ανωγείων να επενδύσει στις δεξιότητες και την εμπειρία του συνόλου των στελεχών του, παρέχοντας τους ταυτόχρονα τη δυνατότητα υπηρεσιακής ανέλιξης και σταδιοδρομίας, εν όψει και των συνταγματικών αρχών της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω την συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Μαρία Κοζυράκη και όλα τα στελέχη αυτής, για την άψογη συνεργασία μας. »

ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Οι Κεντρικές Υπηρεσίες είναι εγκατεστημένες στην έδρα του Δήμου και περιλαμβάνουν τις παρακάτω οργανικές μονάδες ομαδοποιημένες σε ενότητες συναφούς σκοπού και αντικειμένου :

ΕΝΟΤΗΤΑ Α :     ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

 1. Γενικός Γραμματέας
 2. Ειδικοί Συνεργάτες, Σύμβουλοι, Επιστημονικοί Συνεργάτες, Νομική Υπηρεσία
 3. Αυτοτελές Γραφείο ΚΕΠ
 4. Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας
 5. Αυτοτελές Γραφείο Εσωτερικού Ελέγχου

ΕΝΟΤΗΤΑ Β :     ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Οι υπηρεσίες υποστήριξης στο Δήμο είναι οργανωμένες στη βάση:

 1. Διεύθυνσης Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Διαφάνειας και Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας και Πολιτισμού, που περιλαμβάνουν τα παρακάτω Τμήματα:
  • Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών
  • Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών
 • Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Διαφάνειας
 • Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού,
 1. Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών
  • Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος, Κοιμητηρίου, Καθαριότητας, Πρασίνου, Ανακύκλωσης, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
 • Τμήμα Δόμησης 
Περισσότερα σε Δελτία Τύπου
11/01/2024
Ορισμός άμισθου αντιδημάρχου στο Δήμο Ανωγείων και συγκρότηση Επιτροπών Καταγραφής…
09/01/2024
Εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και εκλογή της πενταμελούς…
03/01/2024
Υπογραφή Σύμβασης για την εκπόνηση «Μελετών Επέκτασης – Αναβάθμισης Σχολικού…
28/12/2023
Τελετή ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ανωγείων για…
12/12/2023
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου