18 Απριλίου 2024
12.74 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΔελτία Τύπου
«Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο»

Δύο γυναίκες, δύο γλώσσες, ένα μήνυμα: είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο. Σε κάθε χώρα αυτού του πλανήτη. Είτε μας χωρίζει απόσταση λίγων εκατοστών, είτε εκτάσεις χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, οι γυναίκες αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Η νέα καμπάνια του Strong Me για την πρόληψη και την εξάλειψη της έμφυλης βίας με τίτλο «Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο» έρχεται να αναδείξει τις προκλήσεις που με θάρρος δεχόμαστε οι γυναίκες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, κατά την διάρκεια της μάχης μας ενάντια στην πατριαρχία, την έμφυλη ανισότητα, τη βία και την αδικία που υφιστάμεθα κάθε έκφανση του ιδιωτικού και δημόσιου βίου μας.

Η νέα καμπάνια του Strong Me είναι ένας φόρος τιμής στις γυναίκες που αγωνίζονται για την ελευθερία του μυαλού και του σώματός τους. Είναι μία βροντερή φωνή απέναντι στα σεξιστικά καλούπια και τους γραπτούς ή άγραφους κανόνες που θέλουν τη γυναικεία υπόσταση δέσμια. Είναι μία κραυγή που απαιτεί δικαιοσύνη για τις δολοφονημένες, τις βιασμένες, τις χτυπημένες. Είναι το χέρι που απλώνουμε σε κάθε γυναίκα που χρειάζεται τη βοήθειά μας και σε κάθε άνθρωπο που θέλει να πάρει μέρος στον αγώνα μας.

«Στην χώρα μου. Στην χώρα σου και σε κάθε χώρα που έχει χτιστεί στην πατριαρχία και στην κτήση … ». Συμβαίνει παντού. Η γυναικοκτονία έχει πάντα και παντού την ίδια αιτία, τον ίδιο Θύτη και το ίδιο Θύμα. Μία γυναίκα δεν είναι πουθενά απόλυτα ίση και ασφαλής. Γι’ αυτό είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο. 

                                  Καιρός να τον αλλάξουμε!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν εθελοντικά για την υλοποίηση της καμπάνιας. Ευχαριστούμε την ηθοποιό Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και την Ζαχά για τη συμμετοχή τους στο βίντεο, την εταιρεία παραγωγής VCM PRODUCTIONS και τους συντελεστές: Γιάννα Κατωπόδη, Αναστασία Καραγιάννη (σκηνοθεσία), Βαγγέλη Μαθά (διεύθυνση φωτογραφίας), Πέτρο Βήττα (κάμερα), Κώστα Παπαδόπουλο (ηχοληψία) και Λεωνίδα Ζάρκο (μοντάζ).

BΙΝΤΕΟ KΑΜΠΑΝΙΑΣ

https://youtu.be/aVFrtSZH5_g

Περισσότερα σε Δελτία Τύπου
28/03/2024
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ
26/03/2024
Προμήθεια γεωραντάρ για τον εντοπισμό και τη χαρτογράφηση υπόγειων δομών…
26/03/2024
Δημόσια Σύμβαση παροχής υπηρεσιών ποσού 218.909,60 € Για την εκτέλεση…
11/01/2024
Ορισμός άμισθου αντιδημάρχου στο Δήμο Ανωγείων και συγκρότηση Επιτροπών Καταγραφής…
09/01/2024
Εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και εκλογή της πενταμελούς…
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου