3 Δεκεμβρίου 2023
18.55 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΔελτία Τύπου
Μείωση τιμών ύδρευσης από 1η Ιανουαρίου 2022 στο Δήμο Ανωγείων

Ανώγεια, 24 Νοεμβρίου 2021

Θέμα : ” Μείωση τιμών ύδρευσης από 1η Ιανουαρίου 2022

Μετά από την ολοκλήρωση της Μελέτης Ανακοστολόγησης των Τελών και Δικαιωμάτων του Δήμου Ανωγείων από την 1η Ιανουαρίου 2022 καθιερώνονται χρεώσεις, ανάλογα με την κατανάλωση κάθε σύνδεσης, με τις οποίες επιβραβεύεται η αποφυγή υπερβολικής χρήσης, τιμολόγια για κάθε κατηγορία καταναλωτών και επιδιώκεται η ανακούφιση των ευπαθών ομάδων με μειωμένες χρεώσεις.

Η μέση μείωση για την οικιακή κατανάλωση ξεπερνά το 20%, ενώ για τις Ευπαθείς Ομάδες, καθορίζονται πρόσθετες εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι 100% για τους άπορους συμπολίτες μας.

Με την αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο της πρότασης της Οικονομικής Επιτροπής, καταργείται η ενιαία τιμή των 1,13 ευρώ ανά κυβικό μέτρο κατανάλωσης και από τον επόμενο χρόνο θα εφαρμοστεί το ακόλουθο τιμολόγιο:

Α. Για τις κατοικίες,

έως 60 κυβικά μέτρα το εξάμηνο – 0,78 €/κ.β.

από 60,01 – 90 κυβικά μέτρα το εξάμηνο- 0,85 €/κ.β.

από 90,01 – 150 κυβικά μέτρα το εξάμηνο- 1,00 €/κ.β.

από 150,01 – 240 κυβικά μέτρα το εξάμηνο- 1,13 €/κ.β.

από 240,01 και άνω κυβικά μέτρα το εξάμηνο – 1,40 €/κ.β.

Β. Για τα Καταστήματα, τους Επαγγελματικούς Χώρους, τις Βιοτεχνίες και τις Βιομηχανίες – 1,13 Ευρώ ανά κυβικό μέτρο

Γ. Για τα Νομικά Πρόσωπα και τις Υπηρεσίες Κοινωφελούς, Κοινωνικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Χαρακτήρα – 0,85 Ευρώ ανά κυβικό μέτρο

Δ. Κοινωνικό Τιμολόγιο

α) Άπορες Οικογένειες με πιστοποιητικό  της Κοινωνικής Υπηρεσίας – Έκπτωση 100% για κατανάλωση έως 90 κυβικά μέτρα το εξάμηνο.

β) Δικαιούχοι ΚΕΑ (Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης), Άτομα με αναπηρία πάνω από 67% – Οικογένειες με 2 συζύγους μακροχρόνια ανέργους – Μεταμοσχευμένα άτομα, Μονογονεϊκές οικογένειες)- Έκπτωση 50% για κατανάλωση έως 90 κυβικά μέτρα το εξάμηνο.

γ) Συνταξιούχοι ΟΓΑ και δικαιούχοι μόνο Εθνικής Σύνταξης – Έκπτωση 10% για κατανάλωση έως 90 κυβικά μέτρα το εξάμηνο.

Οι ανωτέρω τιμές επιβαρύνονται με τον εκάστοτε ισχύοντα Φ.Π.Α. και Τέλη Περιβαλλοντικού Κόστους

* Πάγια Χρέωση συντήρησης 3,00 Ευρώ ανά 6/μηνο

**Οι δικαιούχοι εντάσσονται στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, αφού προσκομίσουν στο Δήμο Ανωγείων τα απαραίτητα κατά περίπτωση έγγραφα

 

Δήλωση Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη

«Αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς χρόνων, που μας δίδει την  δυνατότητα με τη χρήση σύγχρονων νομοθετικών εργαλείων και σε συνεργασία με την οικονομική υπηρεσία του Δήμου μας, να προσεγγίσουμε ένα θέμα που χρόνια απασχολεί τους  Δημότες  μας και είναι αυτή του κόστους του νερού ύδρευσης.

Πολλαπλά τα οφέλη  για τους καταναλωτές.

Από την 1η Ιανουαρίου 2022 καθιερώνονται διαφορετικές χρεώσεις, επιβραβεύεται η αποφυγή υπερβολικής χρήσης, καθιερώνονται ξεχωριστά τιμολόγια για κάθε κατηγορία καταναλωτών και επιδιώκεται η ανακούφιση των ευπαθών ομάδων με μειωμένες χρεώσεις.

Η μέση μείωση για την οικιακή κατανάλωση ξεπερνά το 20%, ενώ για το 75% των κατοικιών που έχουν μέση μηνιαία κατανάλωση μέχρι 10 κυβικά μέτρα, η μείωση φτάνει το 31%.

Απαλλάσσουμε τους άπορους κατά 100% και τους δικαιούχους ΚΕΑ κατά 50% οφειλόμενη υποχρέωση του Δήμου. Επίσης με την επιπλέον έκπτωση 10% επιβραβεύουμε τον καταναλωτή ηλικιωμένο συνταξιούχο που είναι οι πρώτοι που ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, αποτελούν πρότυπο για όλους μας και τους ευχαριστούμε.

Παράλληλα προστατεύουμε τους επαγγελματίες με σταθεροποίηση της τιμής χρέωσης στη σημερινή τιμή.

Στόχος μας να  επεκτείνουμε τις επιπλέον ελαφρύνσεις και σε άλλες κοινωνικές ομάδες όπως οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ευχαριστώ το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου για την απόφαση του αυτή, είναι κάτι για το οποίο είχαμε δεσμευθεί ότι θα κάνουμε μέσα στο πλαίσιο των καθημερινών προσπαθειών μας για την οικονομική ανακούφιση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών όπως επιβάλλουν οι σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας τις οποίες υπηρετούμε.

Παράλληλα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για τη μείωση των δαπανών και των ανεξόφλητων οφειλών.”

Περισσότερα σε Δελτία Τύπου
01/12/2023
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥ
14/11/2023
ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ
06/11/2023
Εκδήλωση τιμής στη μνήμη των Ηρώων της Αρκαδικής Εθελοθυσίας
05/10/2023
Αποδοχή δωρεάς της Κωστάντζας Σμπώκου -Κωνσταντακοπούλου από το Δήμο Ανωγείων
29/09/2023
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανωγείων για το θάνατο…
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου