18 Απριλίου 2024
12.74 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΔελτία Τύπου
Προμήθεια γεωραντάρ για τον εντοπισμό και τη χαρτογράφηση υπόγειων δομών και δικτύων στον Δήμο Ανωγείων

Στην προμήθεια γεωραντάρ για τον εντοπισμό και τη χαρτογράφηση υπόγειων δομών και δικτύων συνολικού προϋπολογισμού 27.503,20 € προχώρησε ο Δήμος Ανωγείων.
Η χρηματοδότηση προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις δράσεις εξάλειψης του φαινομένου της λειψυδρίας.
Το ραντάρ διείσδυσης εδάφους χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για να δημιουργήσει μια εικόνα του τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Τα ανακλώμενα ραδιοκύματα απεικονίζουν τα αντικείμενα και το βάθος αυτών, εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο στο πεδίο ή μπορούν να ενσωματωθούν σε χάρτες και άλλα παραδοτέα.
Η ικανότητα του γεωραντάρ να εντοπίζει υπόγεια στοιχεία, όπως πλαστικό, καλώδια, PVC, υπόγειες δεξαμενές αποθήκευσης, σωλήνες αποχέτευσης, στοιχεία σηπτικών συστημάτων, σκυρόδεμα, το καθιστά ένα ιδιαίτερα πολύτιμο εργαλείο για τον Δήμο, την υπηρεσία ύδρευσης και συνολικά τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
Το εν λόγω μηχάνημα θα βοηθήσει τα μέγιστα στην προσπάθεια του Δήμου να ψηφιοποιήσει όλες τις υποδομές του σε χάρτες οι οποίοι θα βοηθήσουν περαιτέρω στην οργάνωση και προετοιμασία του Δήμου σε θέματα υποδομών και κλιματικής αλλαγής καθώς με τον εξοπλισμό αυτό δίδεται η δυνατότητα χρήσης εξωτερικού GPS για πλήρη εκμετάλλευση των SplitView και MapView, η δυνατότητα εξαγωγής δεδομένων για εύκολη αρχειοθέτηση έργων, καθώς και για εκ των υστέρων επεξεργασία και δημιουργία αναφορών με το λογισμικό ανάλυσης δεδομένων, υψηλότερης ακρίβειας στόχων για μεταεπεξεργασία σε λογισμικό CAD και GIS.

Περισσότερα σε Δελτία Τύπου
28/03/2024
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ
26/03/2024
Δημόσια Σύμβαση παροχής υπηρεσιών ποσού 218.909,60 € Για την εκτέλεση…
11/01/2024
Ορισμός άμισθου αντιδημάρχου στο Δήμο Ανωγείων και συγκρότηση Επιτροπών Καταγραφής…
09/01/2024
Εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και εκλογή της πενταμελούς…
03/01/2024
Υπογραφή Σύμβασης για την εκπόνηση «Μελετών Επέκτασης – Αναβάθμισης Σχολικού…
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου