7 Ιουλίου 2022
24.43 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΔελτία Τύπου
Σε λειτουργία η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Οικισμού Σεισάρχων του Δήμου Ανωγείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανώγεια, 23/05/2022

Σε λειτουργία η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Οικισμού Σεισάρχων του Δήμου Ανωγείων

Τέθηκε σε λειτουργία η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Οικισμού Σεισάρχων με στόχο την καλύτερη δυνατή διαχείριση των λυμάτων του Οικισμού.

Ο Δήμαρχος Ανωγείων κατά την επιτόπια επίσκεψη του στη μονάδα διαπίστωσε την άριστη λειτουργία της, την ελάχιστη όχληση τόσο από άποψη ήχου όσο και οσμών και ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας.

Η μονάδα δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους για επαναχρησιμοποίηση της εκροής της μονάδας, η οποία είναι υψηλής ποιότητας αφού έχει υποστεί επεξεργασία σε τρίτο βαθμό καθώς και αποτελεσματικό καθαρισμό των λυμάτων με απομάκρυνση, στον επιθυμητό βαθμό, όλων σχεδόν των κύριων και δευτερευόντων ρυπαντικών συστατικών των λυμάτων. Έτσι από τώρα και στο εξής οι κάτοικοι του οικισμού μπορούν να χρησιμοποιούν της εκροή της μονάδας για αρδευτικούς σκοπούς αφού υπάρχει ήδη δεξαμενή άρδευσης και δύο κολεκτέρ στα οποία μπορούν να συνδεθούν και να πάρουν το νερό.

Για την ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με τη λειτουργία της μονάδας ο δήμος προγραμματίζει εκδήλωση, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, καθότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι και ο φορέας χρηματοδότησης του έργου, κατά τη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι του Αναδόχουθα παρουσιάσουν στην τοπική κοινωνία τα οφέλη που θα αποκομίσουν από την λειτουργία της μονάδας.

Περισσότερα σε Δελτία Τύπου
01/07/2022
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά…
19/04/2022
Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης-Δήμου Ανωγείων και «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.» για…
08/04/2022
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ…
28/03/2022
Τ’ Ανώγεια μεταξύ των πόλεων που διακρίθηκαν στα Best City…
02/03/2022
Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) των περιοχών Natura 2000 – Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου…
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου