10 Δεκεμβρίου 2023
18.55 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΔελτία Τύπου
Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ανωγείων και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/simfono-sinergasias-metaksi-tou-dimou-anogeion-kai-tou-organismou-to-chamogelo-tou-paidiou/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2023

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ανωγείων και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Με δέσμευση την ενδυνάμωση της, ήδη, υπάρχουσας συνεργασίας, για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών της ευρύτερης περιοχής, υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, ο Δήμαρχος Ανωγείων, κος Σωκράτης Κεφαλογιάννης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος, τη Δευτέρα 07 Δεκεμβρίου 2022.
 
Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής τους συζήτησης, αναφέρθηκαν στις δράσεις που έχουν ήδη υλοποιήσει, από κοινού -όπως η Προληπτική Ιατρική-Οδοντιατρική, οι Ενημερώσεις Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Εκπαιδευτικών, Γονέων και Κηδεμόνων- καθώς και στη στήριξη παιδιών με προβλήματα υγείας αλλά και των παιδιών, και των οικογενειών τους, με προβλήματα διαβίωσης. Οι δύο πλευρές συναποφάσισαν, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο μέγιστο και οι δράσεις και η τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», την ανάπτυξη αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών, καθώς και την ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών, τόσο στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, όσο και στο πεδίο της παρέμβασης και προστασίας των παιδιών.
 
Ο Δήμαρχος Ανωγείων κος Σωκράτης Κεφαλογιάννης τόνισε, ότι «Οι πολύπλευρες δράσεις του Οργανισμού θα βοηθήσουν σημαντικά τον Δήμο Ανωγείων. Ο Οργανισμός “Το Χαμόγελο του Παιδιού” έχει τεράστια εμπειρία όλα αυτά τα 27 χρόνια, ώστε από κοινού να καταφέρουμε να πλαισιώσουμε και να στηρίξουμε τις ευάλωτες οικογένειες και τα παιδιά που έχουν ανάγκη». Επιπλέον ο Δήμαρχος είπε πως το σύμφωνο συνεργασίας είναι απλά η επισφράγιση της σχέσης αυτής και ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Γιαννόπουλο, ενώ παράλληλα δεσμευτήκαν στο άμεσο μέλλον για μια δια ζώσης συνάντηση.
 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο για την υπάρχουσα συνεργασία αλλά και την εμπιστοσύνη του Δήμου προς τον Οργανισμό όλα αυτά τα χρόνια. «Είναι σημαντικό σε μια δύσκολη εποχή να μείνουμε ενωμένοι με κοινό μας στόχο, την περαιτέρω ανάπτυξη της συλλογικής μας προσπάθειας για την ολιστική και εξατομικευμένη υποστήριξη κάθε παιδιού που βρίσκεται σε ανάγκη ή κίνδυνο στην ευρύτερη περιοχή, ενώ δεσμευόμαστε να καταβάλλουμε τα μέγιστα για την επίτευξη του κοινού μας στόχου».

Για την υλοποίηση των ανωτέρων, ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Ανωγείων το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, καθώς και το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του.
 
Ειδικότερα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μεταξύ άλλων, θέτει στη διάθεσή του Δήμου:

 • Την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
 • Την Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000
 • Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111
 • Την Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους ενήλικες 1017
 • Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα), υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ
 • Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργεί στο Ρέθυμνο
 • Τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Οργανισμού στον τομέα της Εξαφάνισης ανηλίκων (116000 και AMBER ALERT HELLAS) και στον τομέα εξαφάνισης ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (1017 και Missing Alert Hellas), καθώς και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής»
 • Τις Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά και τα υπερσύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
 • Τον «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων
 • Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού
 • Την υπηρεσία της επιτόπιας παρέμβασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, με σκοπό την προστασία τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές.
 • Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας (συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών αλλά και ανδρών) σε συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.
 • Την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.
 • Την πραγματοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε σχολεία Α΄ βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο.

Τέλος, από την πλευρά του ο Δήμος Ανωγείων αναλαμβάνει:

 • Την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000, της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 και της Εθνικής Γραμμής για τους αγνοούμενους ενήλικες 1017 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
 • Την ενημέρωση όλων των αρμόδιων διευθύνσεών του για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας, όπως περιγράφονται παραπάνω, με σκοπό τη συνεργασία και αξιοποίησή τους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στο Δήμο.
 • Την προβολή των μηνυμάτων Amber και Missing Alert Hellas στο οδικό δίκτυο και σε άλλα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
 • Την ενεργή συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου στα προγράμματα Amber και Missing Alert Hellas.

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
2103306140
press@hαmogelo.gr

Περισσότερα σε Δελτία Τύπου
01/12/2023
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥ
14/11/2023
ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ
06/11/2023
Εκδήλωση τιμής στη μνήμη των Ηρώων της Αρκαδικής Εθελοθυσίας
05/10/2023
Αποδοχή δωρεάς της Κωστάντζας Σμπώκου -Κωνσταντακοπούλου από το Δήμο Ανωγείων
29/09/2023
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανωγείων για το θάνατο…
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου