20 Μαρτίου 2023
6.85 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΔελτία Τύπου
Υπογραφή Σύμβασης για την κατασκευή του έργου « ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ » με συνολικό προϋπολογισμό 1.968.848,97 €

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου «Βελτιωτικές Παρεμβάσεις Αγροτοκτηνοτροφικής οδοποιίας Δήμου Ανωγείων» που χρηματοδοτείται απο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών “Αντώνης Τρίτσης” συνολικού Π/Υ 1.968.848,97€, μεταξύ του Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας κ. Χαράλαμπου Λυδάκη  

Σε γραπτή δήλωση του ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ανέφερε:

«Το σημαντικό αυτό έργο έρχεται να προστεθεί στον συνολικό σχεδιασμό που έχουμε εκπονήσει για την βελτίωση υφιστάμενων δρόμων πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Στόχος αυτού του σχεδιασμού είναι να εξασφαλιστεί η ασφαλής και συντομότερη πρόσβαση των αγροτών και κτηνοτρόφων στις εκμεταλλεύσεις τους, καθώς και την ασφαλή και συντομότερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων τους, παράλληλα καθώς το έργο, δεν αφορά σε νέες διανοίξεις, δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και δεν θα φέρει όχληση στην τοπική χλωροπανίδα.

Το έργο αυτό θα έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην περιοχή καθώς η κύρια οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η βελτίωση του αγροκτηνοτροφικού οδικού δικτύου θα επιφέρει επιπλέον εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμων με θετικό αντίκτυπο τόσο στην τοπική οικονομία αλλά και στο περιβάλλον . Επιπλέον, η εύκολη και ασφαλής προσβασιμότητα στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου θα δώσει την δυνατότητα στους τοπικούς επαγγελματίες να αναβαθμίσουν τις μονάδες τους και να εισάγουν καινοτομίες στην διαδικασία παραγωγής αναβαθμίζοντας την ανταγωνιστικότητα τους.

Επιπρόσθετα με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, θα αναβαθμιστούν πλήρως δύο βασικοί άξονες, πετροκοπιό – βρουλίδια – Άγιος Υάκινθος και Ζώμινθος – Ξερολίμνη, άξονες που θα βοηθήσουν το υπο πλήρη ανάπτυξη, σύμπλεγμα εμπειριών του βουνού.».

 Αντικείμενο της πράξης:

Αντικείμενο του Έργου αφορά σε γραμμικές παρεμβάσεις βελτίωσης σε μεγάλο μέρος των αγροκτηνοτροφικών οδών του Δήμου Ανωγείων. Οι οδοί παρέμβασης βρίσκονται υψομετρικά τόσο άνω του οικισμού των Ανωγείων όσο και κάτω αυτού. Οι παρεμβάσεις επί των υφιστάμενων οδών αφορούν παρεμβάσεις σε σημεία όπου το κατάστρωμα των αγροκτηνοτροφικών οδών παρασύρεται συχνά από τα όμβρια ύδατα και η χρήση τους εξαντλείται στην πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες καθώς και σε γεωργικές εκτάσεις, κυρίως ελαιώνες.

Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει :

-καθαρισμό και μόρφωση τάφρων τριγωνικής διατομής και τάφρων ερείσματος σε κάθε είδους εδάφη

-εκσκαφή χαλαρών εδαφών

-κατασκευές επιχωμάτων

-προμήθεια δανείων θραυστών επίλεκτων υλικών κατηγορίας Ε4

-κατασκευές ρείθρων, τραπεζοειδών τάφρων, στρώσεων προστασίας στεγάνωσης γεφυρών κλπ μεσκυρόδεμα κατηγορίας C16/20

– προμήθεια χαλύβδινου οπλισμού σκυροδεμάτων

Όλες οι παραπάνω εργασίες θα γίνουν σε συμφωνία με τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις.

Περισσότερα σε Δελτία Τύπου
13/03/2023
Συνάντηση Αστυνομικού Διευθυντή Ρεθύμνου Ταξίαρχου Εμμανουήλ Παπαδάκη με τον Δήμαρχο…
13/03/2023
Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Ανωγείων
21/02/2023
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
14/02/2023
Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ανωγείων και του Οργανισμού «Το…
27/12/2022
Υπογραφή Σύμβασης για την εκπόνηση των μελετών για την “ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ…
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου