12.07.2024 - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016 για την ανάθεση του έργου ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 03.07.2024 - Συνάντηση Εργασίας στις 17-7-2024 για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Aνωγείων 27.06.2024 - Συνάντηση στα Ανώγεια με θέμα: Λειτουργία του Περιφερειακού Μηχανισμού Στήριξης και Ανάπτυξης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 27.06.2024 - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 18.06.2024 - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ” 18.06.2024 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ “ΛΑΪΚΟ” 18.06.2024 - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 05.06.2024 - ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΟΧ 1/2024 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
20 Ιουλίου 2024
26.77 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΔελτία Τύπου
Υπογράφηκε η Σύμβαση  μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και των αναδόχων μελετητών για τα πρώτα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανώγεια, 9 Αυγούστου  2023

 Θέμα : Υπογράφηκε η Σύμβαση  μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και των αναδόχων μελετητών για τα πρώτα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.

Μεταξύ αυτών των συμβάσεων και η σύμβαση για το “Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Ανωγείων (ΔΕ Ανωγείων) προϋπολογισμού περίπου 280.000€.

Το προηγούμενο τρίμηνο υπογράφηκαν οι πρώτες επτά (7) συμβάσεις, μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και των αναδόχων μελετητών για τα πρώτα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.

Μεταξύ αυτών των συμβάσεων και η σύμβαση για το “Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Ανωγείων (ΔΕ Ανωγείων) – Δήμου Μυλοποτάμου (ΔΕ Γεροποτάμου, Κουλούκωνα)” η οποία υπεγράφη στις 03.08.2023.

Ο προϋπολογισμός για το “Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Ανωγείων (ΔΕ Ανωγείων) – Δήμου Μυλοποτάμου (ΔΕ Γεροποτάμου, Κουλούκωνα)” είναι από τους μεγαλύτερους του προγράμματος και ανέρχεται σε 1.740.000 ευρώ

Το συνολικό χρονοδιάγραμμα της μελέτης ανέρχεται σε 36 μήνες (24 μήνες διάρκεια της μελέτης + 12 μήνες χρόνος διορθώσεων και εγκρίσεων)

Ανάδοχος της μελέτης είναι η ένωση οικονομικών φορέων:

PRISMA ΜΟΝ. Ε.Π.Ε. – ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ Μ. ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε., – ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΦΥΣΕΛΙΑΣ του ΗΛΙΑ – ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΑΝΔΥΛΑΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΓΑΜΜΑ-4 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΕΩΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δήλωση Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη

“Ο Δήμος Ανωγείων για πολλά χρόνια προσπαθεί να αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχέδιο πόλης, το ισχύον είναι του 1946, και ένα Τοπικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό για όλη την επικράτεια του που θα διευκολύνει τους πολίτες μας και θα καθορίσει τις χρήσεις γης.

Πριν 3 χρόνια αποφασίσαμε ως Δήμος ότι θα είναι επωφελές για εμάς να μπούμε στην διαδικασία εκπόνηση  ενός σύγχρονου ΤΠΣ. Καταφέραμε τότε να μπούμε στις πρώτες προκηρύξεις μελετών που βγήκαν στον αέρα τον Ιούλιο του 2021απο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.   

Το “Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Ανωγείων (ΔΕ Ανωγείων)” χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 280.000€ (αναλογικά με το 1.740.000€ της συνολικής ανάθεσης)

Σήμερα με αισιοδοξία βλέπουμε να βρισκόμαστε στις πρώτες συμβάσεις εκπόνησης των σχετικών μελετών ΤΠΣ.

Τα ωφέλη πολλά. Καταρχήν θα μπορέσουμε να καθορίσουμε ευκολότερα τις αναγκαίες επεκτάσεις της πόλης μας και των οικισμών μας. Πιο σημαντική όμως ωφέλεια είναι ότι οι πολεοδομικές μεταρρυθμίσεις που συντελούνται μέσω του προγράμματος εκπόνησης των ΤΠΣ, σε σύγκριση με τα παλαιότερα εργαλεία πολεοδομικού σχεδιασμού (ΓΠΣ, ΣΧΟΑΑΠ, ΖΟΕ…) πλεονεκτούν στο ότι μέσω της εκπόνησης / ενσωμάτωσης της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, της γεωλογικής μελέτης και της μελέτης οριοθέτησης υδατορεμάτων, εξασφαλίζονται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου τα Πολεοδομικά Σχέδια Εφαρμογής (δηλαδή οι Πολεοδομικές Μελέτες) να ακολουθήσουν χωρίς περαιτέρω προβλήματα / καθυστερήσεις.

Τέλος σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος προωθούμε όλες τις διαδικασίες για την χρηματοδότηση των αναγκαίων πολεοδομικών μελετών ώστε να σταματήσουν οι χρονοβόρες και πολυδαίδαλες διαδικασίες των συνεχών τροποποιήσεων του υπάρχοντος Σχεδίου Πόλης”   

Γενικές Πληροφορίες για τα ΤΠΣ

  • Για το 70% της ελληνικής επικράτειας δεν υπάρχει σήμερα πολεοδομικός σχεδιασμός
  • Το πρόγραμμα της πολεοδομικήςμεταρρύθμισης που θα καλύψει αυτή την έλλειψη περιλαμβάνει την εκπόνηση περίπου 230  Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ και ΕΠΣ)
  • το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 400 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης
  • Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια  θα θεσμοθετήσουν χρήσεις γης, όρους και περιορισμούς δόμησης, οικιστικές και προς πολεοδόμηση εκτάσεις, περιοχές προστασίας και  σημεία ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων,  μέτρα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κλπ

Η σημερινή κατάσταση του πολεοδομικού σχεδιασμού είναι η εξής:

  • Υπάρχουν ΓΠΣ ή ΣΧΟΑΑΠ του ν.2508/97 στο 20% των δημοτικών ενοτήτων της επικράτειας, εκ των οποίων τα μισά (δηλαδή περί το 10%) είναι ήδη παρωχημένα
  • Σε 23% των δημοτικών ενοτήτων της επικράτειας βρίσκονται μελέτες ΓΠΣ ή ΣΧΟΑΑΠ σε εξέλιξη

Εθνικός στόχος είναι η κάλυψη του 100% της επικράτειας έως το 2030, που πρακτικά σημαίνει:

  • Εκπόνηση και έγκριση ΤΠΣ στο 90% των ΔΕ (80% που στερούνται & 10% με παρωχημένο)
Περισσότερα σε Δελτία Τύπου
27/06/2024
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
18/06/2024
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ “ΛΑΪΚΟ”
02/05/2024
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ 294.287,91€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ…
18/04/2024
ΕΠΙΣΚΕΨΗ DR. GHASSAN KHALIL ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ UNICEF ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
04/04/2024
ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου