27 Σεπτεμβρίου 2022
24.04 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Δημοτών
ΑρχικήΔελτία Τύπου
Νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Ανωγείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην εποχή της ηλεκτρονικής πληροφορίας και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ο Δήμος Ανωγείων, εκπληρώνοντας το στόχο που έχει θέσει για προσαρμογή των υπηρεσιών του στα σύγχρονα δεδομένα, δίνοντας «διαδικτυακό βήμα» στους συμπολίτες μας για να παρακολουθήσουν, να καταθέσουν τις ιδέες, τις προτάσεις αλλά και την κριτική τους,   προχώρησε στον εκσυγχρονισμό της ιστοσελίδας του (www.anogeia.gr) και στην συμπερίληψη σε αυτή ηλεκτρονικών υπηρεσιών όπως οι ηλεκτρονικές πληρωμές, τα αιτήματα πολιτών, και η πορεία προϋπολογισμού του Δήμου (https://anogeia.gr/dimotis/).

Στην παρούσα φάση είναι σε λειτουργία το πεδίο της πορείας του προϋπολογισμού και των ηλεκτρονικών πληρωμών ενώ είναι υπό κατασκευή τα αιτήματα των πολιτών.

Ο Δήμος μας δίνει βήμα στους πολίτες. Όλοι, με εύκολο τρόπο θα μπορούν να αναπτύξουν ενεργό ρόλο στον καθορισμό των προτεραιοτήτων του τόπου μας με την χρήση των τεχνολογικών δυνατοτήτων.

Στον κάθε δημότη, μέσω της ιστοσελίδας, παρέχονται οι εξής δυνατότητες:

Παρουσίαση και εξέλιξη πορείας Προυπολογισμού :

Η παρουσίαση στον δημότη του προϋπολογισμού αλλά και της πορείας εκτέλεσης αυτού, αποτελεί κορυφαία διαδικασία διαφάνειας και διαλόγου του Δήμο με τον πολίτη. Ο δημότης μπορεί να παρακολουθεί τα ΈΣΟΔΑ και τις ΔΑΠΑΝΕΣ και πώς αυτές κατανέμονται ανά κατηγορία και δράση.

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:

Ο δημότης έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με τους κωδικούς Taxis Net, να δει όλες τις βεβαιωμένες οφειλές του στο Δήμο καθώς και τις πληρωμές που έχει πραγματοποιήσει. Επίσης μπορεί να προχωρήσει στην πληρωμή του συνόλου ή μέρους των οφειλών του με τη χρήση της χρεωστικής ή πιστωτικής του κάρτας και να εκτυπώσει την αντίστοιχη απόδειξη πληρωμής.

Αιτήματα Δημοτών:

Το επόμενο διάστημα θα ενεργοποιηθεί και το πεδίο των αιτημάτων των δημοτών που φιλοδοξούμε να γίνει το πεδίο του πρώτου ηλεκτρονικού συμμετοχικού προϋπολογισμού στο Δήμο μας. Στο πεδίο αυτό ο δημότης θα έχει την ευκαιρία να καταθέτει τις προτάσεις του για δράσεις και έργα που θα ήθελε να δει να συμβαίνουν στην κωμόπολη μας καθώς και τα αιτήματα του.

Μέσα από αυτήν την πλατφόρμα καλούμε τους πολίτες να πάρουν μέρος στον ανοικτό διάλογο, από όπου και αν βρίσκονται για να συμβάλλουν ενεργά στο σχεδιασμό του τόπου μας.

Η νέα Ιστοσελίδα χρησιμοποίησε υλικό και από τις προηγούμενες ιστοσελίδες του Δήμου, αλλά κυρίως αναμένει τις προτάσεις σας για πιθανά σφάλματα ή παραλείψεις που θα συμβάλουν στην καλύτερη παρουσίαση όλων αυτών που πρεσβεύει ο Δήμος μας.

Από το Δήμο Ανωγείων  

Σχετικά Έγγραφα

Περισσότερα σε Δελτία Τύπου
26/09/2022
Συμμετοχή Δημάρχου Ανωγείων στο 10ο Συνέδριο του ΕΜΠ & ΜΚΔΕ…
20/09/2022
Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η τροποποίηση του Ο.Ε.Υ.…
19/09/2022
Ο Δήμος Ανωγείων εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του…
26/07/2022
Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Ανωγείων – Καλοκαίρι 2022
01/07/2022
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά…
Δείτε Περισσότερα
Υπηρεσίες Δήμου