4 Μαρτίου 2024
18.55 oC
Καλωσήρθατε στην ενότητα των Επισκεπτών
Αφεθείτε σε μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία
Απόψε σας φιλοξενούν των Ανωγειώ οι τόποι, μεγάλο πράμα στη ζωή να σμίγουν οι ανθρώποι. Αριστείδης Χαιρέτης ή Γιαλαφάτης

Βρίσκεστε σε υψόμετρο 750 μέτρων, στη σκιά του αιώνιου όρους Ίδη. Στα χνάρια του Ξένιου Δία, του θεού της φιλοξενίας που μεγάλωσε, στο Ιδαίον Άνδρο. Σε έναν τόπο άγριο στην όψη, σαν τις αγέρωχες πλαγιές του Ψηλορείτη και καθάριο σαν το χιόνι στην κορφή του. Ένας τόπος ανοιχτός και φιλόξενος σε όλους εκείνους που θέλουν να τον γνωρίσουν καλύτερα. Ένας τόπος που δεν είναι μόνο ότι φαίνεται αλλά, κυρίως, ότι μπορέσετε να ανακαλύψετε.

Με μια ιδιαίτερη ντοπιολαλιά, πλούσια ιστορία και ακόμα πλουσιότερη παράδοση που έρχεται από πολύ μακριά, για να πάει πολύ μακριά. Γιατί δεν είναι «μουσειακό είδος» αλλά τρόπος ζωής. Ένας τόπος που θα σας αρέσει ή δεν θα σας αρέσει. Ποτέ όμως δεν θα τον ξεχάσετε. Αρκεί να έχετε τη διάθεση να μπείτε στη λογική του και να γίνετε μέρος του. Για να το πετύχετε δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά. Για την ακρίβεια δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Απλά να αφεθείτε. Απολαύστε κάθε στιγμή, χωρίς πολύ σκέψη. Μόνο με την καρδιά…

Καλώς τους. Κέρασέ τους!

Φιλοξενία
Πρόσβαση
Διαμονή
Εστίαση
Πολιτισμός
Περιβάλλον

Η μνήμη της ανθρωπότητας είναι τα βουνά... Κι αυτό εδώ το βουνό έχει πολλά να θυμηθεί. Πώς όμως να κάνεις το βουνό να μιλήσει... Πώς να περιγράψεις αυτά που ακούει η ψυχή σου όταν γυρίζεις και πορπατείς.

Η ποίηση, η μουσική...

Έτσι προσπαθούν, αιώνες τώρα, αυτοί που μίλησαν μ' αυτόν τον τόπο. 

Μα δεν περιγράφεται ο αέρας.
Ούτε το πέταγμα του πουλιού. Ούτε η μυρωδιά της βρεγμένης γης.

Αυτές εδώ οι εικόνες δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μικρές και φευγαλέες όψεις αυτού του θαύματος. Τι να προλάβεις να δεις στο φως της αστραπής... Ψηφίδες μικρές απ' το άπειρο ψηφιδωτό του κόσμου... Σπονδές στο βουνό του θεού, σ' ένα από τα βουνά που διάλεξε να ευλογήσει.

Στο δικό μας Ψηλορείτη!

Χάρτης
Ιστορία